Патна инфраструктура и транспортни услуги

Почетна Форум Просторни и инфраструктурни планови и потреби Патна инфраструктура и транспортни услуги

  • This topic is empty.
  • Просечната брзина на патување од една до друга рурална населба, што ја дозволуваат нашите патишта е 60км/час!

    Така, ако патувате од село Стење (Општина Ресен) за да стигнете во село Зрзе (Општина Долнени) ќе треба изминете 124 км, за што ќе ви бидат потребни точно 2 часа. И двете места имаат исклучителен туристички потенцијал, но пробајте да го остварите ова патување ако немате сопствено возило.

    Јавниот превоз помеѓу руралните населби е или непостоечки или авантура слична на оние што ги гледаме во филмовите кога луѓето патуваат во внатрешноста на Боливија!
    Не дај боже да сакате да стигнете со јавен превоз до Националните паркови Пелистер или Галичица.

Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

© 2020 Odikon Consultants