Правилата за приватност го објаснуваат начинот на кој ги собираме, користиме и заштитуваме вашите податоци, како и вашите избори во однос на вашите податоци.

Се обидовме да бидеме јасни колку што можеме и да избегнеме непотребен жаргон, притоа да ги вклучиме сите релевантни информации – но, ве молиме, контактирајте го contactus@odikonmk.com ако нешто нема смисла или треба да се прошири.

Нашите цели и должност за грижа

Ние ја признаваме нашата должност за грижа во однос на вашите податоци и секогаш ќе настојуваме да ја направиме вистинската работа со личните податоци што ќе изберете да ги споделите со нас, вклучувајќи: не загрозување на вашата анонимност; заштита на вашата приватност; безбедно чување на вашите податоци и ви даваме контрола врз вашите сопствени податоци.

Вашите податоци – што чуваме и зошто

Ние чуваме IP адреса, колачиња, уникатната лична карта на вашиот уред, историја на прелистување на страници, објави што сте ги виделе и кликнале, пребарувања што сте ги направиле на страницата, приближна локација и какви било прашања што сте ги направиле. Бидејќи овој форум се користи само од регистрирани членови, ние исто така чуваме корисничко име, лозинка и адреса на е-пошта; дискусии што може да ги имате со модераторите на страници RuralPelagonia;

Објавување на Разговор за РуралнаПелагонија

Од вашите податоци за регистрација, само вашето корисничко име на RuralPelagonia е прикажано на екранот за другите корисници на RuralPelagonia  да го видат. Објавите на RuralPelagonia Разговор се видливи само за регистрираните членови. 

Исто така, доставуваме анонимизирана копија на сите пораки и разговори до Центарот за развој на Пелагонискиот Регион, така што тие ќе послужат за анализа на состојбите во руралното претприемништво ипотребите и проблеми со кои се соочуваат жретприемачите и жителите на Пелагонискиот регион. Ниту една лична лична информација не се споделува и ние ги отстрануваме корисничките имиња на RuralPelagonia пред да ги споделиме овие информации.

Ваши дозволи и избори

Можете да ги промените вашите податоци за регистрација и преференциите на е-поштата на RuralPelagonia во секое време на страницата Моја сметка. Можете исто така да управувате со вашите параметри за колачиња – кликнете на овој дел за тоа како да го направите ова, но запомнете дека може да влијае на тоа колку добро функционира оваа страница. Можете да ја избришете вашата сметка со одење до Моја сметка.

Колку долго се чуваат вашите податоци

Сите лични податоци што ќе ни ги дадете, или што ги собираме кога користите RuralPelagonia, ќе бидат задржани од нас онолку колку што е потребно да ја извршите својата функција. Податоците за регистрација се чуваат трајно, освен ако не се дерегистрирате.

Бидете свесни си совесни

Вие се согласувате, преку вашата употреба на овој форум, дека нема да објавувате материјал што е лажен, клеветарен, неточен, навредлив, вулгарен, вознемирувачки, непристоен, сексуално ориентиран, заканувачки, инвазивен на приватноста на друга личност, или на друг начин  да ги прекршувате македонските закони. 

Вие исто така се согласувате да не објавувате никакви материјали заштитени со авторски права, освен ако не поседувате авторско право или имате писмена согласност од сопственикот на материјалот заштитен со авторски права. 

Спам, поплавување, ланец писма и пирамидални шеми се исто така забранети на овој форум.

© 2020 Odikon Consultants